Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Το "ΚΕΝΤΡΙ" στον ΑΙΓΟΚΕΡΟ

Η αναβίωση της γνωστής ταινίας.. για τον άνθρωπο φαινόμενο, για τον άνθρωπο ιστορία!Ε ναι λοιπόν κάτω απ’ τον αστερισμό του Αιγόκερου έχουμε έναν άλλον Benjamin Βutton!Ο άνθρωπος έχει γεννηθεί παππούς κι όσο περνάνε τα χρόνια ξανανιώνει! Ναι μην απορείτε καθόλου, παρατηρήστε τους προσεκτικά, είναι όλοι έτσι! Πάντα βέβαια παραδοσιακοί, συντηρητικοί, θρησκευόμενοι, κολλημένοι με τα ήθη και τα έθιμα- τα γνωστά και σύγχρονα πατρίς, θρησκεία, οικογένεια! Για μένα κατά λάθος βρέθηκαν στην ομάδα των παρορμητικών, θα έπρεπε να αποτελούν μια κατηγορία από μόνοι τους, αυτοί τον βαλτωμένων, ούτε καν των σταθερών . Δεν ξεκουνάνε με τίποτα απ’ τις συνήθειες τους και το χειρότερο όλων δεν τους ενοχλεί καθόλου, είναι ευτυχισμένοι έτσι. Μπορούν να τρώνε κάθε μέρα το ίδιο φαγητό αν τους αρέσει, να ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα ευλαβικά, να κάτσουν με την ίδια γυναίκα μια ζωή αν την έχουν επιλέξει και δεν τους νοιάζει καθόλου και να την έχουν σίγουρη. Με λίγα λόγια έχεις το κεφάλι σου ήσυχο μαζί του και πραγματικά το έχεις όσο με κανέναν άλλο (μετά πάει ο σκορπιός αλλά τρώει την σκόνη του κανονικά!)Τώρα βέβαια τίθεται και τον εξής ζήτημα.. καλά όλα αυτά αλλά δυστυχώς ακούγονται και κάπως βαρετά .. και είναι . Είναι σαν να έχεις δίπλα σου τον προστατευτικό μπαμπά αλλά δυστυχώς πρέπει να αποκλίσεις απ΄την ζωή σου κάθε στοιχείο έκπληξης , τρέλας και αυθορμητισμού , είσαι καταδικασμένη να ζεις προβλέψιμα. Αλλά έτσι είναι η ζωή, δεν μπορούμε να τα χουμε όλα, διαλέγεις και παίρνεις.

Επειδή όμως είπα πολλά καλά, αν τα θεωρεί κάποιος καλά (και δεν αντέχω και πολύ), ήρθε η ώρα να ανοίξω το κουτί τις Πανδώρας. Ξέχασα να αναφέρω πριν ότι ο άντρας αυτός (και η γυναίκα βέβαια), έχει μεγάλο πρόβλημα επαφής με το συναίσθημα. Δεν είναι ότι δεν έχει , κάθε άλλο , απλά φοβάται πολύ να εκτεθεί και να χαλάσει το σοβαρό προφίλ του που με τόσο κόπο έχει χτίσει. Θα αργήσει πολύ να εκφραστεί , θα κλείνεται στο καβούκι του όταν έχει προβλήματα κι εσύ θα αισθάνεσαι ξένη. Σιχαίνεται να φαίνεται ευάλωτος , είναι άλλωστε ο σκληροπυρηνικός του ζωδιακού (μαζί με τον σκορπιό πάλι , ε είναι τρελό παρεάκι αυτοί οι δύο). Φυσικά αν είσαι απ’ τις γυναίκες που θέλουν να νιαουρίζουν , θέλουν ρομαντισμούς κι όλα αυτά τα συναφή λυπάμαι την πάτησες, είναι τόσο σοβαρός και αγέρωχος που όλα αυτά τα θεωρεί γελοιότητες, δεν μπορεί να τα υποστηρίξει καθόλου δυστυχώς και δεν θα αντέξει κι εσένα αν είσαι έτσι.

Και για το τέλος άφησα το καλύτερο , το πιο τρανταχτό χαρακτηριστικό του. Αν ρώταγες έναν οποιονδήποτε Αιγόκερω , τι είναι αυτό που του δίνει δύναμη, θα έλεγε δίχως δεύτερη σκέψη εξουσία και λεφτά, (το μάτι του δείχνει δολάρια) . Είναι η απόλυτη προτεραιότητά τους, γι’ αυτό ότι κι αν κάνεις θα είσαι πάντα δεύτερη , ακόμα κι είσαι εσύ αυτή που τον βοήθησε να ανελιχθεί , γιατί δεν ξέρω αν σας το πα αλλά κάνει κι επιλογές συντρόφου με τέτοια κριτήρια. Είναι εργατικός φυσικά (δεν είναι ανάξιος και επιπόλαιος), αλλά από τότε που ξεκινάει την ενήλικη ζωή καταστρώνει σχέδια πως θα ανέβει και θα αποκτήσει εξουσία και λεφτά και δεν αφήνει πότε ευκαιρία ανεκμετάλλευτη . Δεν υπάρχει περίπτωση να γνωρίσεις Αιγόκερω και να μην έχει καταφέρει να κάνει κάτι στην ζωή του, σίγουρα (αναλογικά βέβαια με το που ξεκίνησε), θα έχει καταφέρει τουλάχιστον τα 3πλάσια απ ‘ τους γονείς του και θα έχει αλλάξει ‘κάστα’, διαφορετικά θα είναι δυστυχισμένος. Γι αυτό ετοιμάσου η ζωή σου να συνδέεται άρρηκτα με την δουλεία του, ενώ οι διαθέσεις σας θα έχουν σκαμπανεβάσματα πάντα και φυσικά θα εξαρτώνται τον ημερήσιο τζίρο !!! Ε εντάξει δεν πειράζει , μην στεναχωριέστε , επικεντρωθείτε στα πρώτα που είπα (μεγάλο προσόν στις μέρες μας!!)…