Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Το "ΚΕΝΤΡΙ" στον ΚΡΙΟ

Έχουμε συνηθίσει, όταν ακούμε για ένα ζώδιο να εστιάζουμε σ΄ έναν κατάλογο θετικών χαρακτηριστικών, γνωστών και χιλιοειπωμένων, ακόμα και για τους πιο αδαείς. Εδώ, θα ξεκινήσουμε να μιλάμε ανοιχτά. Τέλος οι ωραιοποιήσεις και τα καλά λόγια. Όλοι έχουμε καλά στοιχεία είναι δεδομένο αλλά πρέπει να μιλήσουμε λίγο πιο ρεαλιστικά. Γιατί όταν λέμε άντρας κριός λέμε εγωισμός και δεν λέμε για την απίστευτη εγωπάθεια, γιατί λέμε θάρρος και δεν λέμε για την θρασύτητα και την αγένεια που τον διακατέχουν, όπως επίσης λέμε παρορμητικός και ριψοκίνδυνος και δεν λέμε επιπόλαιος και άμυαλος, όπως και πολλά πολλά άλλα….

Αλλά ας τα πάρουμε απ την αρχή..Και ο θεός έπλασε τον Κρίο, πρώτος στον ζωδιακό κύκλο, εαρινή ισημερία, το μεγαλύτερο παιδάκι στο σχολείο, πρώτος ακούει τις ζωδιακές προβλέψεις, συμβολίζει το εγώ, την αρχή ενός κύκλου….ε πάει την ψώνισε. Έχει την βεβαιότητα ότι είναι μοναδικός, ανεπανάληπτος, δώρο θεού για το περιβάλλον του και για τον πλανήτη γενικότερα!!!!! Και όχι δεν μιλάμε για περηφάνια και εμπιστοσύνη στον εαυτό του μιλάμε για καθαρό ΨΩΝΙΟ, μια τεράστια εγωπάθεια η οποία κανείς γύρω του δεν καταλαβαίνει από πού πηγάζει . Όμως αυτός ξέρει και το πιστεύει πραγματικά, ότι δεν ‘πάει να λέτε όλοι εγώ είμαι θεός’. Δεν έχω ξαναδεί άλλο άνθρωπο να μην προσβάλλεται με τίποτα και να γράφει τους άλλους τόσο πολύ προκειμένου να κάνει το δικό του. Να μην προσπαθεί να βελτιωθεί σε τίποτα, να παραδειγματιστεί, να προσπαθήσει να αναλάβει μια ευθύνη και να την ολοκληρώσει…αααααα άλλο πάλι κι αυτό τραγικό!!!ποτέ μα ποτέ δεν ολοκληρώνει μια δουλειά, μια υποχρέωση κάτι βρε αδερφέ ΠΟΤΕ!!απ’ την πιο καθημερινή υποχρέωση μεχρί την πιο σοβαρή και εννοείται πάντα ότι θέλει και 5-6 βοηθούς για τα πάντα….καμία σχέση με οργάνωση-πρακτικότητα-προγραμματισμό!Είναι μόνο ιδέες, οι οποίες νομίζει ότι θα γίνουν από μόνες τους!Θέλει απλά να είναι αρχηγόπουλο!Αρχηγός όμως για να δίνει εντολές και να χαίρεται, όχι για να επωμίζεται ευθύνες!!! Αυτό είναι ευτυχία για εκείνον, μερικοί παρατρεχάμενοι να τον υπακούουν και να τον αποθεώνουν (είναι το αγαπημένο του ρήμα, το λέει συχνά και στον εαυτό του με όλα τα παράγωγα)!

Επόμενο κεφάλαιο και σημαντικό «Ο άντρας κριός και οι γυναίκες»!!!Καλά τι να λέμε τώρα όπως είπαμε ένας είναι ο ΘΕΟΣ. Νομίζει ότι μπορεί να τις έχει όλες– και μπορεί να πετυχαίνει δεν αμφιβάλλω γιατί είναι θρασύτατος, επίμονος και δεν κολλάει ούτε στην άρνηση ούτε στην προσβολή- και φυσικά του αξίζει η καλύτερη γιατί απλά αυτός μπορεί να προσφέρει τον πολύτιμο εαυτό του! Ε όχι λοιπόν κύριε, υπάρχουν κι άλλοι σ αυτήν την ζωή ,πολύ πιο αξιόλογοι από σένα, γιατί ότι και να ‘σαι το φωνάζεις τόσο πολύ που δεν πείθεις κανέναν, τουλάχιστον αυτούς που σε ενδιαφέρει να πείσεις!!! Ασταθέστατος και αφερέγγυος, δυστυχώς δεν μπορείς ποτέ να βασιστείς επάνω του και στο τέλος θα καταλήξεις να τα κάνεις όλα εσύ για να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο.
Άλλο κακό κι αυτό…βαριέται τα πάντα κι όταν λέμε βαριέται εννοούμε σε χρόνο dt..μάλλον τον ενθουσιάζει κάτι σαν ιδέα γι αυτό και θέλει να κάνει πράξη ότι του ‘ρθει στο μυαλό, αδιαφορώντας για τις συνέπειες , την ηθική, το περιβάλλον, το ότι περιβαλλόμαστε από ανθρώπους και δεν μπορούμε να αυθαιρετούμε…ε αυτός αδιαφορεί για όλα αυτά και αισθάνεται πολύ μάγκας για μ…-παιδικό κάνει.

Τι έχουμε δηλαδή….έλλειψη ηθικής και ακεραιότητας ….ε αυτό δεν το βρίσκω καθόλου χαριτωμένο.

ΚΕΝΤΡΙ

1 σχόλιο:

  1. Κεντρί,

    είσαι πολύ φαρμακερό αλλά λες τις αλήθειες και για αυτό σε εμπιστεύομαι!!!

    Θέλω να σε ρωτήσω το εξής, ένας Ιχθύς με Άρη και Αφροδίτη στον Κριό ποια από τα ανωτέρω χαρακτηριστικά έχει?

    Σε ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή