Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Το "ΚΕΝΤΡΙ" στον ΤΑΥΡΟ

Φιλήδονος (παιδί της αφροδίτης γαρ), σταθερός, σίγουρος, έμπιστος είναι μερικά απ’ τα χαρακτηριστικά του Ταύρου. Μόνο που εμένα το πρώτο πράγμα που μου έρχεται πραγματικά στο μυαλό όταν ακούω Ταύρος είναι……ένα τραπέζι με πολύ, πολύ όμως φαγητό και παραδίπλα ένας ευτυχισμένος, στρουμπουλός Ταύρος!! Είναι η πηγή της απόλυτης και καθολικής ευτυχίας του, γιατί όταν λέμε φιλήδονος στην ουσία εννοούμε το φαγητό και ότι περιστρέφεται γύρω απ’ αυτό, οι υπόλοιπες ηδονές ποσώς τον ενδιαφέρουν, διότι πολύ απλά την πολύ κίνηση την βαριέται!!!!Είμαι σίγουρη ότι αν βάλει κάποιος έναν Ταύρο να διαλέξει μεταξύ ενός ταψιού γαλακτομπούρεκου και μιας γκόμενας , θα προτιμήσει de facto να φάει πρώτα όλο το ταψί και μετά να ασχοληθεί με την γκόμενα, αν έχει όρεξη γιατί το γλυκό του έχει ήδη δώσει απεριόριστη χαρά.

Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να σου σκοτώσει κάθε επιθυμία και όρεξη για ζωή, ενέργεια, κίνηση. Δεν κουνιέται με τίποτα παναγία μου, τελματώνει μέσα σε μια ρουτίνα που για ένα περίεργο λόγο τον ευχαριστεί ιδιαίτερα και δεν έχει καμία διάθεση να την αλλάξει (εντάξει κι ο Αιγόκερως μπορεί να σε αποτελειώσει αλλά δεν είναι της παρούσης). Σπιτίσιος και βραδυκίνητος , είναι βέβαιο ότι θα πάρει και το ταίρι του μαζί σε έναν μαραθώνιο οκνηρίας, τηλεόρασης, πατατακίων και καναπέ.

Κάθε Ταύρος θέλει να φτιάχνει γύρω του ένα προστατευτικό κουκούλι, το οποίο περιλαμβάνει σπίτια, αυτοκίνητα, σταθερά έσοδα, λεφτά στην τράπεζα, γιατί χωρίς τις σταθερές του αυτές δεν αισθάνεται ασφαλής. Αυτός είναι και ο μόνος λόγος για τον οποίο δουλεύει. Γιατί κατά τα άλλα, αν είχε την επιλογή να μην δουλεύει, απλά δεν θα το έκανε , ανήκει στην κατηγορία των ‘κρυφοτεμπέληδων’, γιατί πολύ απλά υπερισχύει η ανάγκη τους για την ύλη! Δεν έχουν ανάγκη από δημιουργικότητα και δουλειά.Το ιδανικό σενάριο γι ‘ αυτούς θα ήταν έτοιμα λεφτά (από γονείς, φίλους και συντρόφους παρακαλώ!!!), που θα απαιτούσε πολύ λίγο χρόνο προσωπικής εργασίας!!!

Κι όμως ο Ταύρος , που είναι γαμπρός με μεγάλη ζήτηση, για την πίστη του και την σταθερότητα του, το γλυκό αυτό αγόρι, δεν λέει όχι ή μάλλον λέει ΝΑΙ σε ένα βόλεμα ‘νύφης’. Δεν θα σε επιλέξει για την καλή σου την καρδία, να είσαι σίγουρη!!!Θα συνυπολογίσει όλα τα προσόντα σου, τα οποία θα θέλει σίγουρα να ενισχύσουν την ασφάλειά του και να του κάνουν την ζωή πιο εύκολη!

ΚΕΝΤΡΙ

1 σχόλιο:

  1. Ελπίζω να μην κάνω κατάχρηση του συμπαθέστατου ταύρου....του χω δώσει εξάλλου στο παρελθόν αρκετή προσοχή οπότε συγχωρούμαι. θα μπορούσατε σας παρακαλώ αγαπητές ΑΜ και ΚΕΝ να μου εξηγήσετε τι σημαίνει ο ποσειδώνας στους ιχθύς??

    ΑπάντησηΔιαγραφή