Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Το "ΚΕΝΤΡΙ" στο ΛΕΩΝ

Μια ξεχωριστή περίπτωση ανθρώπου, σε μόνιμη αντιπαράθεση με τον κριό για το ποιος είναι πιο μάγκας, πιο αρχηγός,πιο ηγετικός κλπ κλπ. Παρόλο που εκ πρώτης όψεως μοιάζουν αρκετά στην ουσία τους διαφέρουν. Απλά θέλουν και οι δύο να είναι το κέντρο του ενδιαφέροντος!!Όμως αν στον κριό έχουμε τον στρατηγό εδώ έχουμε ξεκάθαρα έναν μεγαλοπρεπή βασιλιά!!

Ο βασιλιάς ....θέλει να ΄χει την αυλή του (κάπου εκεί γύρω υπάρχει κι ένας τοξότης!!!)Δεν γουστάρει να ασχολείται με καθημερινές περιττές διαδικασίες.Θέλει να πηγαίνει μπροστά, να τον επευθυμούν, να τον κολακεύουν και οι personal assistants να ασχολούνται με τις υποχρεώσεις του. Δεν ζει χωρίς την κολακεία και τον θαυμασμό..κι εδώ βρίσκεται η παγίδα.Δεν μιλάμε για έναν άνθρωπο που παλεύει και κερδίζει, παρά για για έναν φαντασμένο, που έχει όσο κανένας άλλος την επιβεβαίωση γι΄ αυτό που είναι (εδώ έγκειται η ομοιότητα με τον κριό). Προτιμάει το ψέμα και την κοροιδία ή μάλλον τα επιδιώκει.Αυτή είναι η δύναμή του και η ένεση της αυτοπεποίθησής του.

Μιλάμε για έναν άνθρωπο άκρως εγωκεντρικό, που συνηθίζει να περιαυτολογεί. Δεν δέχεται αντίθετη γνώμη, δεν επιδιώκει καν την σύγκρουση ,μ΄ έναν όμοιό του!Θέλει να επιβάλλεται γι’αυτό που θέλει αλλά και γι’αυτό που θέλει να κάνουν οι άλλοι. ‘Ακρως καταπιεστικός, ζητάει ανθρώπους να τον ακολουθούν δίχως αντίρρηση , δίχως διάλογο.Θα πας εκεί που θέλει αυτός, θα φας , θα ντυθείς, θα βαφτείς όπως θέλει εκείνος. Σχέση με νευρικό και ισχυρογνώμονα άνθρωπο, απορρίπτεται δίχως δεύτερη σκέψη.Πρέπει πάντα να κάνεις ένα βήμα πίσω. Ακόμα κι αν αυτό δεν το πιστεύεις, παρά το κάνεις για να τον ευχαριστήσεις ....και για να το βουλώσει επιτέλους!!!!
Θα τους ξεχωρίσετε πάντα στον δρόμο (....ε ναι...και τις γυναίκες ακόμα πιο πολύ αλλά δεν είναι της παρούσης πχ. Άτζελα Δημητρίου!!!). Δηλαδή μιλάμε για την Άρτα και τα Γιάννενα επάνω τους!!!’Οπου και να πάνε (ακόμα και γυμναστήριο, βουνό, λαγκάδι...), θα είναι στολισμένοι από πάνω μέχρι κάτω. Δεν μιλάμε ότι απλά είναι περιποιημένοι, είναι χριστουγεννιάτικο δέντρο!!!Ως γυναίκα θα ντρέπεσαι μ ‘ αυτά που φοράς μπροστά του!

Έτσι λοιπόν, αν αντέχετε να είστε ένα βήμα πίσω, θα είστε σίγουρα οι βασίλισσες δίπλα στον βασιλιά!Μόνο να είστε σίγουρες ότι θα έχετε μια ζωή που θα περιστρέφεται πάντα γύρω του!!

ΚΕΝΤΡΙ

1 σχόλιο:

  1. Να προσθέσω για όποιον συναναστρέφεται με Λέοντα να ανακαλύψει εναλλακτικούς τρόπους για να καθρεφτίζεται (πχ κατσαρόλες, κινητά, παράθυρα αυτοκινήτων, ζελατίνες κ.ά.) γιατί οι προφανείς καθρέφτες του σπιτιού/ασανσέρ/αυτοκινήτου θα είναι μονίμως κατειλημμένοι από εκείνον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή