Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Το "ΚΕΝΤΡΙ" στον ΠΑΡΘΕΝΟ

Αν θέλεις μια ζωή σε κουτάκια, αυστηρά προγράμματα, στριατιωτική πειθαρχία, ανελέητη οργάνωση, αιματηρή κριτική...BINGO!!Βρήκες τον άνθρωπό σου...ΠΑΡΘΕΝΟΣ!

Μονίμως στραβωμένος, δεν χρωστάει καλή κουβέντα σε κανέναν. Να είσαι σίγουρη ότι αν
είσαι μαζί του, εσύ πχ.Θα έχεις πεθάνει να χάσεις 5 κιλά κι εκείνος θα σου πει ότι πρέπει να χάσεις άλλα 5.

Είναι χαρακτηριστικοί...ζουν σ΄ ένα σπίτι αποστειρωμένο, σε επίπεδα χειρουργείου κι επιβάλλουν και στου υπόλοιπους (οικογένεια, σύντροφο, παιδιά, επισκέπτες) να τηρούν
τους ίδιους κανόνες. Στο γραφείο όλα τα αντικείμενα είναι στοιχισμένα και απέχουν ίσες αποστάσεις μετρημένες με χάρακα ακριβείας . Η σκόνη και τα μικρόβια είναι ορκισμένοι εχθροί του κι αυτό σημαίνει ότι μπορεί να συχαίνεται να ακουμπήσει κι εσένα αν δεν έχεις οσμή betadin. Μπορεί να σας αποτελείωσει καθώς είναι ο άντρας που θα προσέξει το ένα χιλιοστό ρίζας στο μαλλί, το νύχι που έσπασε κλπ κλπ κλπ. Η καθημερινότητά του δεν αποκλίνει απ΄το προβλεπόμενο πρόγραμμα το οποίο έχει ο ίδιος ψυχαναγκαστεί να θέσει στον εαυτό του. Ξεχάστε αυθορμητισμούς, εκπλήξεις... τις συχαίνεται!

Ένα καλοκουρδισμένο ρομπότ, που όπως είπαμε δεν χρωστάει καλή κουβέντα πουθενά. Θεωρεί χρέος του, να εστιάζει πάντα στα αρνητικά. Είναι περιττό για εκείνον να επιβραβεύσει κάποιον άνθρωπο, αφού η επισήμανση του αρνητικού, θεωρεί ότι μπορεί να βελτιώσει έναν άνθρωπο και μόνο. Πολλές φορές δημιουργεί ένα περιβάλλον δυστυχισμένο!Είναι βέβαιο ότι οι αγαπημένοι του, δεν έχουν λάβει ποτέ μια επιβεβαίωση, μια κίνηση αγάπης. Τους έχει δημιουργήσει την βεβαιότητα ότι τα κάνουν όλα λάθος, είναι άχρηστοι καιανεπαρκείς.

Μέσα σ’όλα αυτά έχουμε να προσθέσουμε το κερασάκι...νευρικός υπεραναλυτικός, μπορεί να σε αποτελειώσει καθώς αποφασίσει να συζητήσει κάτι μαζί σου (ως άλλος Δίδυμος- ίδιος κυβερνήτης ο ερμής).Μόνο που στην περίπτωση του παρθένου,θα υπάρξει διάλογος αλλά θα σας πεθάνει στα γιατί, γιατί,γιατί????Δεν θα βγάλεις άκρη, θα συμφωνήσεις μαζί του για να κόψεις την κουβέντα.

Λέμε ότι οι παρθένοι είναι σταθεροί.Λάθος...μετά τους καρκίνους , ανήκουν στους πιο ανασφαλείς του ζωδιακού. Δεν θα βγουν να ψάχνουν για γκόμενα, φοβούνται πολύ να εκτεθούν και το σπορ δεν τον έχουν καθόλου. Είναι βέβαιο όμως πως θα αρπάξουν κάθε ευκαιρία που θα τους παρουσιαστεί. Θα το κάνουν χωρίς τύψεις και με παροιμιώδη χαιρεκακία. Είναι η κατηγορία ανθρώπου «είμαι έτσι γιατί δεν μπορώ να μην είμαι αλλιώς»!!

Για το τέλος, έχουμε υπέρμετρη αναισθησία!Είπαμε δεν χωνεύει τ’άντερά του. Είναι κατ’ ουσίαν εγωκεντρικός και αναίσθητος. Ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να ζήσει λίγο
ελεύθερος απ΄τους περιορισμούς του, έτσι είναι ανίκανος να μοιραστεί, να συγχωρήσει,
να υποστεί τα λάθη των άλλων (δεν τα επιτρέπει ούτε στον εαυτό του!), να ζήσει εν τέλεισυντροφικά.

ΚΕΝΤΡΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου